5 κοσμήματα με μαργαριτάρια που πρέπει να αποκτήσεις! (+Τι είναι τα μαργαριτάρια;)

5 κοσμήματα με μαργαριτάρια που πρέπει να αποκτήσεις! (+Τι είναι τα μαργαριτάρια;) | Emmanuela - handcrafted for you®

Τα μαργαριτάρια είναι το απόλυτο all time classic κόσμημα. Γυναίκες και άνδρες σε όλο τον κόσμο το λατρεύουν και αποτελεί μια συνηθισμένη επιλογή για δώρο. Όμως τι ακριβώς είναι τα μαργαριτάρια και από που προέρχονται; Γιατί είναι τόσο πολύτιμα και τι κάνει τις γυναίκες να τα αγαπούν τόσο πολύ;

Ήδη από την αρχαιότητα τα μαργαριτάρια είχαν στιγματίσει τις ζωές πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων… Κάποτε η Κλεοπάτρα σε μια ένδειξη προσωπικής υπεροχής, το κατάπιε επιδεικτικά μπροστά στα μάτια της αυλής, ενώ πολλά χρόνια αργότερα η βασίλισσα Ελισάβετ το καθιέρωσε ως το… περίβλημα της παρθενίας της!

Για πολλούς αιώνες τα μαργαριτάρια χρησιμοποιούνταν για ιατρικούς σκοπούς… Οι Κινέζοι έπαιρναν «χάπια» μαργαριταριών για να γίνουν αθάνατοι, ενώ άλλες ασιατικές κουλτούρες χρησιμοποιούσαν τα μαργαριτάρια ως θεραπεία απέναντι στον πυρετό, τη δυσπεψία, την αιμορραγία και πολλά άλλα.

Στην αρχαία Ελλάδα, το μαργαριτάρι ήταν αφιερωμένο στη θεά Αφροδίτη, αφού σύμφωνα με το μύθο η Αφροδίτη αναδύθηκε από το νερό μέσα από ένα κοχύλι, όπως το μαργαριτάρι. Ο Όμηρος δε, αναφέρεται στα μαργαριτάρια λέγοντας: «Οι πολύτιμοι λίθοι, που ακτινοβολούσαν σαν τρεις λαμπερές σταγόνες, κρεμόντουσαν από τα αυτιά της».

Η εντυπωσιακή τους παρουσία ανά το πέρασμα των χρόνων, μας φέρνουν ένα από τα πιο μακροβιέστερα trends στα κοσμήματα μετά το χρυσό και το ασήμι!

Μέσα από τη συλλογή της Emmanuela σας προτείνουμε 4 κοσμήματα με μαργαριτάρι που είναι «must have»:

Καρφωτά σκουλαρίκια με μαργαριτάρια & swarovski

Αυτά τα χειροποίητα καρφωτά σκουλαρίκια με λευκά μαργαριτάρια & swarovski είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925!

Δαχτυλίδι με λευκό μαργαριτάρι

Ένα 100% χειροποίητο δαχτυλίδι κατασκευασμένο από ασήμι 925 με λευκό στρόγγυλο μαργαριτάρι 8mm. Ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό κόσμημα για γυναίκες που θέλουν να μαγνητίζουν τα βλέμματα με τα αξεσουάρ που φοράνε. Συνδύασέ το με τα σκουλαρίκια, το choker ή και το βραχιόλι της ίδιας συλλογής, ώστε να έχεις ένα ολοκληρωμένο chic σετ το οποίο μπορείς να φορέσεις σε κάθε περίσταση, μέχρι και στο γάμο σου!

 Σκουλαρίκια αλυσίδες με μαργαριτάρια

Μοναδικά χειροποίητα σκουλαρίκια για γυναίκες, κατασκευασμένα από ασημένιες αλυσίδες και λευκά μαργαριτάρια. Ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό κόσμημα που ταιριάζει σε κάθε περίσταση στην οποία θέλεις να σε προσέξουν για το ιδιαίτερο γούστο σου!

Καρφωτά σκουλαρίκια "φύλλα" με μαργαριτάρια

Σικ και μίνιμαλ επιλογή, αυτά τα χειροποίητα καρφωτά σκουλαρίκια "φύλλα" είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925 & λευκά μαργαριτάρια!

Σκουλαρίκια pins με μαργαριτάρια

Χειροποίητα σκουλαρίκια earpins από ασήμι 925, με λευκά μαργαριτάρια. Αυτά τα γυναικεία κοσμήματα κυριολεκτικά αγκαλιάζουν και στολίζουν τα αυτιά! Είναι ευκολοφόρετα και σταθερά ακόμα και χωρίς κούμπωμα ενώ δίνουν μια ιδιαίτερη αίσθηση καθώς εφάπτονται στους λοβούς. Οι απλές γραμμές και ο minimal σχεδιασμός, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο τρόπο που φοριέται, καθιστούν αυτό το κόσμημα μια ιδανική επιλογή για γυναίκες που θέλουν να εντυπωσιάζουν με τα σκουλαρίκια που φοράνε. Διακοσμημένα με λευκά μαργαριτάρια, θα είναι σίγουρα μια χαρούμενη πινελιά σε κάθε σου έξοδο. Δοκίμασε τα και σίγουρα θα γίνουν ο αχώριστος φίλος σου!

Τα μαργαριτάρια, φυσικά ή τεχνητά, έρχονται σε αρκετές μοντέρνες εκδοχές και συνδυάζονται με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους και διάφορα μέταλλα για να τα φοράς κάθε στιγμή της ημέρας και ανάλογα με τη διάθεση σου.

Στo Emmanuela- Handcrafted for You, σου προσφέρουμε πολλές και διαφορετικές εκδοχές του δικού σου αγαπημένου κοσμήματος με μαργαριτάρι (πέρλα), ανακάλυψε τις όλες εδώ.


Γράψε ένα σχόλιο

Έχε υπ΄όψιν ότι τα σχόλια εγκρίνονται, πριν δημοσιευθούν