Tι είναι το ασήμι 925 + 6 συμβουλές για να φροντίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα

Tι είναι το ασήμι 925 + 6 συμβουλές για να φροντίσεις τα ασημένια σου κοσμήματα | Emmanuela - handcrafted for you®

Οι γυναίκες λατρεύουν τα κοσμήματα, ενώ τα τελευταία χρόνια οι άνδρες μπήκαν ενεργά στο παιχνίδι επιλέγοντας κοσμήματα ακόμη και για τις καθημερινές τους εμφανίσεις. Ας το παραδεχτούμε: σε ποιον δεν αρέσει ένα όμορφο κόσμημα;

 

Τα κοσμήματα προσδίδουν ομορφιά και πολυτέλεια ακόμα και στο πιο απλό look… Φαντάσου μόνο ένα απλό μαύρο φόρεμα και πως μπορεί με την προσθήκη ενός ιδιαίτερου κοσμήματος (Δες τα best seller σκουλαρίκια παπαρούνες με κόκκινο σμάλτο της Emmanuela) να απογειωθεί!

 

“Τα κοσμήματα από ασήμι είναι από τα πιο δημοφιλή, αφού ταιριάζουν με τα πάντα και αποτελούν κλασσική αξία στην επιλογή κοσμήματος.

 

Τι σημαίνει το ασήμι 925 στα κοσμήματα;

To ασήμι ως υλικό είναι στην πραγματικότητα ένα υπερβολικά μαλακό μέταλλο, για να χρησιμοποιηθεί αυτούσιο στην κατασκευή κοσμημάτων. Τα κοσμήματα, που έχουν επάνω τους τη σφραγίδα 925 σημαίνει ότι αποτελούνται από 92,5 καθαρό ασήμι και 7,5 από διαφορετικά μέταλλα. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως: τα καλύτερα κοσμήματα με ασήμι φτιάχνονται από ασήμι 925!   

 

Παρ’όλα αυτά πολλοί άνθρωποι δεν επιλέγουν να αγοράσουν ένα ασημένιο κόσμημα  από φόβο μην τους μαυρίσει. Πολλές φορές όταν το ασήμι όταν έρθει σε επαφή με χημικές ουσίες μπορεί να οξειδωθεί και να μαυρίσει η επιφάνειά του, όμως αυτό είναι κάτι που αφαιρείται εύκολα και δε θα έπρεπε να σε ανησυχεί.

 

Σε κάθε περίπτωση όλα τα χειροποίητα κοσμήματα που είναι από ασήμι 925 ή είναι επιχρυσωμένα χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Για αυτόν το λόγο ακολουθούν 5 έξυπνες συμβουλές που θα σε  βοηθήσουν να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου ασημένια κοσμήματα σαν καινούργια!

 

1. Απόφυγε την επαφή των κοσμημάτων με ό,τι περιέχει αλκοόλ (πχ αρώματα) ή με οποιοδήποτε απορρυπαντικό, κρέμα κοκ

2. Για την αποθήκευση τους προτίμησε μικρά πουγκάκια, καθώς όταν είναι εκτεθειμένα είναι ευκολότερο να γδαρθούν ή να τα επηρεάσει η πάροδος του χρόνου. Γενικά, θα πρέπει να έρχονται όσο το δυνατόν λιγότερο σε επαφή με τον αέρα. Μπορείς να τα αποθηκεύεις σε αεροστεγή δοχεία ή σακούλες.

3. Βεβαιώσου πως όταν γυρίζεις σπίτι, το ασημένιο σου κόσμημα είναι το πρώτο πράγμα που αφαιρείς.

4. Μην φοράς τα κοσμήματα σου όταν κολυμπάς ή κάνεις μπάνιο.

5. Θέλεις να περιποιηθείς τα κοσμήματα σου; Τοποθέτησε τα σε μια κανάτα με ζεστό νερό, προσθέτοντας μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων, ενώ με μια μαλακή παλιά οδοντόβουρτσα βουρτσίζεις. Στη συνέχεια στέγνωσε με ένα μαλακό πανί.

6. Καθάρισε τα κοσμήματά σου με μαγειρική σόδα, καθώς είναι η πιο κατάλληλη μέθοδος για τον καθαρισμό ασημένιων κομματιών.

 

Aκολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και απόλαυσε τα ασημένια χειροποίητα κοσμήματα σου για μια ολόκληρη ζωή! Επίλεξε από μεγάλη ποικιλία ασημένια κοσμήματα σε περίτεχνα και όμορφα σχέδια με δωρεάν μεταφορικά από το www.emmanuela.gr.


Γράψε ένα σχόλιο

Έχε υπ΄όψιν ότι τα σχόλια εγκρίνονται, πριν δημοσιευθούν