Γιατί να επιλέξεις ένα χειροποίητο κόσμημα;

Γιατί να επιλέξεις ένα χειροποίητο κόσμημα; | Emmanuela - handcrafted for you®

Τα αξεσουάρ είναι αυτά που δίνουν πάντα την τελική πινελιά στο look μας. Όλα τα κοσμήματα τονίζουν τα χαρακτηριστικά μας, προσθέτουν στην εικόνα μας και μας βοηθάνε να αναδείξουμε την όμορφη πλευρά του εαυτού μας σε κάθε περίσταση. Το χειροποίητο όμως κόσμημα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό κόσμημα. Πίσω από κάθε σχέδιο κρύβονται πολλές ώρες έμπνευσης, επεξεργασίας, αφοσίωσης και το σημαντικότερο όλων, κρύβεται η αγάπη του δημιουργού. Γιατί όμως αποτελούν μια ιδανική επιλογή για δώρο σε κάποιον φίλο/φίλη αλλά και για εσένα; Σε αυτό το blog συγκεντρώνουμε όλους τους λόγους που κάνουν την αγορά ενός χειροποίητου κοσμήματος ξεχωριστή!

 

Τα χειροποίητα κοσμήματα μπορούν να θεωρηθούν ακόμη και σήμα κατατεθέν της προσωπικότητας σου!

 

Το κάθε χειροποίητο κόσμημα έχει τη δική του ιστορία

Επιλέγοντας ένα χειροποίητο κομμάτι γίνεσαι μέρος της ιστορίας του δημιουργού. Και τι εννοούμε με αυτό; Συνήθως το κάθε κόσμημα, αποτελεί μια έμπνευση που προσπαθεί να μας στείλει ένα μήνυμα (π.χ. καλή τύχη, δυναμισμός, ελευθερία, αυτοπεποίθηση, σεμνότητα, αγάπη για τη μουσική κ.α.). Πολλές φορές οι λάτρεις των χειροποίητων κοσμημάτων συνδέονται ξεχωριστά με τα κοσμήματα που φορούν, λαμβάνοντας υπόψη την αρχική σκέψη του καλλιτέχνη που το σχεδίασε. Σίγουρα έχεις συναντήσει κάποιον να σου πει «το φοράω γιατί μου φέρνει καλή τύχη», ίσως τελικά να μην είναι και τόσο τυχαίο!

Κοσμήματα μαζικής παραγωγής; Τι είναι;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως τα χειροποίητα κοσμήματα είναι ακριβώς αυτό που ορίζουν τα συνθετικά της λέξης - φτιαγμένα στο χέρι. Τι σημαίνει αυτό όμως πρακτικά; Σημαίνει πως η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη σε σχέση με τα κοσμήματα μαζικής παραγωγής γιατί το καθένα από αυτά απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσοχή.

Δηλαδή; Προσοχή στη λεπτομέρεια! Αυτός είναι και ο λόγος που τα χειροποίητα δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια αλλά και κολιέ σπάνια φέρουν ατέλειες ή ελαττώματα.

Η σημασία των υλικών

Στα εργοστάσια μαζικής παραγωγής κοσμημάτων είναι σίγουρα δύσκολο να ελέγχεται διαρκώς η ποιότητα όλων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται σε κάθε κόσμημα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται κάποιες φορές ανεπιθύμητες παρενέργειες λόγω πιθανής ανάμειξης κάποιου άλλου μετάλλου (π.χ. σκουριά). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων είναι επιλεγμένα πολύ προσεκτικά, προκειμένου να πληρούν τα ποιοτικά κριτήρια παραγωγής.

Ποιότητα που ξεχωρίζει

H παραγωγή σε μικρότερη κλίμακα δίνει τη δυνατότητα στους τεχνίτες να παρακολουθούν και να ελέγχουν το κόσμημα καθόλη τη διάρκεια της δημιουργίας του. Τόσο ο σχεδιαστής όσο και οι κατασκευαστές, αγαπούν πολύ το κάθε κομμάτι, είναι περήφανοι για αυτό και πρωτίστως θέλουν το αποτέλεσμα να ικανοποιεί τους ίδιους. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αφήνουν ποτέ κάποιο κόσμημα κατώτερης ποιότητας να πωληθεί φέροντας τη δική τους επωνυμία.

One of Kind

Αν λατρεύεις να ξεχωρίζεις πάντα με τις επιλογές σου όπου κι αν βρίσκεσαι, τότε σίγουρα πρέπει να προσθέτεις διαρκώς χειροποίητα κοσμήματα στη συλλογή σου! Σκέψου το απλά: ένα μηχάνημα «κόβει και ράβει» πάντα με τον ίδιο τρόπο. Αντίθετα, αν επιλέξεις ένα χειροποίητο κόσμημα, ακόμη κι αν αυτό είναι μέρος μιας έκδοσης - σειράς κοσμημάτων, ποτέ δεν μπορεί να είναι 100% ίδιο με κάποιο άλλο, ακριβώς επειδή φτιάχνεται στα χέρια. Έτσι, εξασφαλίζεις ότι πάντα θα ξεχωρίζεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. 

Τα χρήματά σου δεν πηγαίνουν ποτέ χαμένα

Όταν επιλέγεις κοσμήματα από μια μεγάλη εταιρεία είναι δύσκολο να γνωρίζεις πού ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματά σου και ποιον βοηθάς με την αγορά σου ως καταναλωτής. Από την άλλη μεριά, η αγορά ενός χειροποίητου κοσμήματος είναι μια επένδυση που συνδέεται άρρηκτα με τη ζωή ενός καλλιτέχνη και των συνεργατών του.

Τόσο ο δημιουργός του σχεδίου όσο και οι τεχνίτες που χρειάζονται για να υλοποιηθεί το κάθε κόσμημα αφιερώνονται σε αυτό με πολύ μεράκι, στοχεύοντας σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα και με τα χρήματα που λαμβάνουν από την κάθε αγορά βιοπορίζονται. Αγοράζοντας ένα χειροποίητο κόσμημα, λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως κατά μια έννοια κάνουμε την καλή πράξη της ημέρας, αφού με τα χρήματα μας εξασφαλίζουμε τη ποιότητα ζωής κάποιων άλλων ανθρώπων...

Τώρα που ξέρεις τους λόγους που κάνουν ένα χειροποίητο κόσμημα να ξεχωρίσει, μη διστάσεις η επόμενη αγορά σου να είναι ένα από αυτά! Θυμήσου ότι παρόλο που το κομμάτι που θα επιλέξεις μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό από ένα σχέδιο μαζικής παραγωγής, με την αγορά σου σίγουρα θα απολαύσεις υψηλή ποιότητα, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα ενός καλλιτέχνη να συνεχίσει να προσθέτει μοναδικά σχέδια στη συλλογή του.

Η Εμμανουέλα και το εργαστήριό μας είναι εδώ για σένα προκειμένου να βρεις το κόσμημα που ψάχνεις. Τα κοσμήματα Emmanuela είναι 100% χειροποίητα από ελεγμένα και πολύ προσεκτικά επιλεγμένα υλικά και απευθύνονται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Στο ηλεκτρονικό κατάστημά μας μπορείς να βρεις σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες, δαχτυλίδια, κολιέ, μενταγιόν, στέφανα γάμου, διακοσμητικά για την καράφα, το ποτήρι της τελετής αλλά και για τις μπομπονιέρες. Μη διστάζεις, ρίξε απλώς μια ματιά κάνοντας κλικ εδώ !

 

 


Γράψε ένα σχόλιο

Έχε υπ΄όψιν ότι τα σχόλια εγκρίνονται, πριν δημοσιευθούν